Sunday, 7 February 2016

Kebaikan Bersauna Dengan Teknologi Infra-Red (Far Infrared - FIR Sauna)Bukan berdasarkan testimoni, tetapi dari penkaji-penkaji sains Far Infrared (FIR).
Antara kebaikan yang dikenal pasti.


>1.DETOX TERBAIK.

Fungsi terbesar membantu menyahtoksin dari badan melalui peluh.
Komposisi peluh biasa= 97 peratus air dan hanya 3 peratus air
Komposisi peluh dengan FIR = 80 peratus air dan 20 peratus toksin
Toksin yang dikenal pasti adalah logam berat seperti Cadmium, plumbum, copper, racun perosak, Raksa ( Tinggi untuk pemakan2 hasil lautan ) dan uric acid.
Dalam dunia sains Kulit adalah buah pinggan ke 3.


>2. MEMBANTU MELANCARKAN ALIRAN DARAH.

Sinaran FIR akan menembusi sehingga 4cm kedalam tubuh untuk memanaskan tisu dan menyebabkan tindakbalas physiologi pertambahan aliran darah ke saluran darah yang terbuka dan secara tidak langsung melancarkan darah ke ektremiti ( hujung kaki dan tangan ).Meningkatnya pengaliran darah boleh membantu mengatasi masalah radang seperti radang sendi dan mempercepatkan proses penyembuhann.

>3.MEMBANTU MENGURANGKAN BERAT BADAN DENGAN EFEKTIF.

Setiap 20-30 minute didalam FIR sauna akan membakar sehingga 600 kalori= berlari sejauh 8 km.
Lemak akan menjadi larut pada suhu peripheri dan dinyah dari badan melalui kulit. Pengunaan FIR sauna yang berterusan + diet yang baik+ motivasi yang tinggi dapat membantu anda mengurangkan berat badan dengan kadar yang sihat dan selamat.


>4.MEMBANTU SISTEM KARDIOVASCULAR.

Tindakbalas badan ke atas FIR sauna adalah sama secara physiology seperti tindakbalas kepada aktiviti senaman. Peningkatan degupan jantung, pengaliran darah yang lebih baik terutamanya ke ekstremiti, kulit dan organ dalaman.

>5.KULIT YG SIHAT DAN CANTIK.

Dapatkan kulit yang sihat.
Semasa berpeluh liang roma akan terbuka dan seterusnya membuan kekotoran, minyak dan kulit mati.secara x langsung membantu kulit mengurangkan masalah parut dan jerawat. Dalam perubatan moden FIR digunakan untuk merawat penyakit kulit seperti ekzema dan psoariasis.


>6. MENGURANGI MASALAH SELULIT.

Sinaran FIR mampu menembusi sehingga 4 sm ke bawah kulit dan boleh memcahkan lemak selulit dan seterus lemak ini akan dinyahkan bersama-sama peluh.

>7.MENGURANGKAN TEKANAN DENGAN MASALAH CFS.

Kajian dari Barat menunjukkan kesan positive therapy FIR SAUNA untuk mengurangkan masalah tekanan perasaaan dan CFS ( Chronic Fatigue Syndrome frown emoticon syndrom keletihan tanpa diketahui sebab sebenarnya.

>Pakej tawaran menarik>

>1) 5 x Fir Sauna RM130.00
(Jimat RM70.00)


>2) 10 x Fir Sauna RM300
(Jimat RM100.00)

Hubungi kami utk sebarang pertanyaan

No comments: