Tuesday, 13 October 2015

BERSAUNA KAEDAH MENURUNKAN BERAT BADAN DENGAN PANTAS DAN SELAMAT.

Artis juga bersauna untuk turunkan berat badan.

Sauna bukan lagi perkara asing dlm masyarakat,dengan kesibukan seharian bekerja sememangnya waktu amat terhad utk menguruskan kesihatan diri.Segalanya boleh menjadi lebih mudah terutama bg golongan2 wanita yg sentiasa ingin kelihatan langsing dan sihat kaedah bersauna amat la popular sekarang dimana selain mampu mengurangkan berat badan,sauna juga mampu membakar kalori,membuang toksin dan mengekalkan gaya hidup yg lbh sihat,ia juga diamalkan oleh Pelakon Almy nadia utk lbh langsing dan sihat.
Almy Nadia sauna 5 kali seminggu untuk kembali langsing.
ISNIN, 12 OKTOBER 2015-ALMY dipuji oleh peminat di Instagram kerana kelihatan lebih langsing-KUALA LUMPUR: Pelakon Almy Nadia kini gigih menguruskan badan dan mengamalkan gaya hidup sihat. Almy atau nama sebenarnya Almy Nadia Aminuddin Shah, 28, berkata niat menurunkan berat badan bukan kerana dikritik hebat pejuang papan kekunci sebaliknya atas kesedaran diri sendiri. Bagi Almy, dia sudah lama mengunci telinga dan tidak mengendahkan komen negatif yang sering dilemparkan kepadanya. "Saya ingin menurunkan berat badan demi suami dan diri sendiri. Saya belum kurus sepenuhnya seperti susuk tubuh asal namun ada perubahan berbanding sebelum ini. "Sebelum ini saya hanya muat baju bersaiz XL dan baju ketika mengandung namun secara perlahan-lahan sudah beransur kepada saiz lebih kecil. Suami banyak memberikan sokongan kepada saya untuk menguruskan badan. "Namun, dia tidak memaksa saya mengurangkan berat badan dalam tempoh singkat dan secara drastik kerana saya masih menyusukan anak. Malah, sebagai tanda sokongan, Fizz menghadiahkan mesin sauna untuk kegunaan di rumah," katanya kepada BH Online. ALMY aktif bersauna sebanyak lima kali seminggu untuk kembali langsing. - Foto Instagram Tambah Almy, dia bersauna lima kali seminggu jika ada kelapangan dan tidak sibuk dengan urusan perniagaan. Mesin pemberian suaminya itu memudahkannya supaya tidak perlu keluar dari rumah. "Saya akan bersauna ketika anak sedang tidur dan sekiranya Fizz ada di rumah, dia membantu menjaga anak. "Bukanlah hendak memuji suami tetapi dia banyak membantu saya untuk kembali kurus seperti dulu. Saya sangat menghargai bantuan dan juga sokongannya," kata Almy. 

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/88480?m=1


Hubungi kami utk sebarang pertanyaan,kami menyediakan pakej Infra-red Sauna dengan harga yg menarik dan tersangat murah:-
03-61778510 / 016-3469607
PRIMA SERI GOMBAK.

No comments: